Pogoji poslovanja

 • 1. SPLOŠNO
  Pred uporabo naših storitev skrbno preberite splošne pogoje. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine steklena-pravljica.si, pravice in obveznosti uporabnikov (kupcev) in spletne trgovine. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo v trenutku nakupa - oddaje spletnega naročila. Kupec z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

  Splošni pogoji poslovanja spletna trgovine Steklena-pravljica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah, s priporočili GZS, mednarodnimi kodeksi eposlovanja, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

  Spletno stran in trgovino upravlja podjetje Steklena pravljica, Valentina Urbanič s.p. (v nadaljevanju "Ponudnik"), Sv. Ana 19e, 2233 Sv. Ana v Slov. goricah, MŠ: 8791627000, DŠ: 16099818, ki je tudi ponudnik storitev. Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

 • 2. NAROČILO IN POSTOPEK NAKUPA
  Kupec je lahko fizična ali pravna oseba. Naročilo se lahko odda na spletni strani Steklena-pravljica.si/kontakt ali preko zasebnega sporočila na Instagram profilu steklenapravljica. Za oddajo naročila je potrebno navesti naslednje podatke: ime in priimek, e-mail, ime in število izdelkov, naslov kraja bivališča. Kupec po naročilu na svoj e-mail prejme navodila za nakazilo in številko naročila. Ne poslujemo z gotovino. Plačilo se poravna po predračunu, izdelek pa se odpošlje po prejetem plačilu. 

  Postopek in koraki nakupa:
  1) iskanje posameznega izdelka v ponudbi v spletni trgovini;
  2) izbor izdelka za nakup;
  3) ob izboru izdelka, vas preusmerimo na kontaktni obrazec;
  4) izpolni obrazec in nam v sporočilu zaupaj:
  a) ime in priimek kupca,
  b) e-mail kupca,
  c) ime in število izdelkov, 
  d) naslov kraja bivališča za dostavo,  
  e) pošlji naročilo.
  5) Na vaš e-mail vam bomo posredovali predračun in podatke za plačilo. 
  6) Kot referenco navedite številko naročila in plačilo poravnajte. 
  7) Za hitrejšo obdelavo naročila pošljite potrdilo o plačilu. 
  8) Naročilo gre v izdelavo in se pošlje po prejetem plačilu.

 • 3. PLAČEVANJE
  Stranka lahko izdelke plača preko neposredne bančne transakcije (UPN obrazec ali predračun, položnica na pošti)! Z gotovino ne poslujemo, zato kupec ob naročilu le-to poravna preko predračuna. Potrdilo o naročilu kupec prejme na svoj naveden e-mail naslov. Na predračunu je naveden tudi strošek pošiljanja. Postopek izdelave in dostave ne sprožimo, dokler kupec ne poravna plačilo naročila. Podjetje se je na ta način zaščitilo, pred morebitnimi zlorabami. 

 • 4. DOSTAVA
  Za dostavo skrbi podjetje: Eurosender. Stroški dostave znašajo 4,11€. V ceno dostave so všteti stroški pošiljanja preko dostavne službe, pakiranje in embalaža. Če naročnik prejme fizično poškodovan izdelek, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in izvajalca (Valentina Urbanič, info@steklena-pravljica.si) ter se dogovoriti za reklamacijo. Ponudnik bo naročene artikle dostavil kupcu v dogovorjenem roku. 

 • 5. ROK IZDELAVE IN DOBAVNI ROK
  Ker je plačilo možno samo po predračunu, se izdelek izdela po prejetem plačilu. Po poravnanem plačilu se izdelan izdelek odpošlje dostavni službi, ki enkrat tedensko izvede dostavo na naveden naslov kraja bivališča. Zaradi narave dela in skrbnega aranžiranja vsakega izdelka je normalni dobavni rok izdelka do 8 delovnih dni. Ponudnik odpošlje izdelek od dneva prejema plačila na naš račun. V primeru velikega povpraševanja se dostava izdelka lahko podaljša tudi do 14 delovnih dni ali velja na podlagi dogovora med ponudnikom in kupcem. 

 • 6. CENE
  Vse cene so v evrih. Cene, ki so objavljene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ker nismo davčni zavezanci DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega opozorila. V primeru spremembe cene tekom naročila, obvelja cena s katero se je stranka strinjala ob naročilu. Kupec je dolžen preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine na spletni strani steklena-pravljica.si.

 • 7. PRAVICA DO ZASEBNOSTI 
  Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse osebne podatke, ki bodo uporabljeni. Pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov in obvestil ob stanju naročila ne bo posredoval tretji osebi.

 • 8. KUPOPRODAJNA POGODBA
  Ponudnik kupcu, ki kupi izdelek, izda račun v elektronski obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba je zapisana v slovenskem jeziku. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku, ko ponudnik prejme potrditev naročila.

 • 9. PRAVICA DO VRAČILA IN ODSTOPA OD NAKUPA 
  Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov ponudniku na kontaktni elektronski naslov info@steklena-pravljica.si, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe (ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev). Vrnitev kupljenih izdelkov ponudniku v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov ponudniku.
  Kupljene izdelke je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti ponudniku nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Če je paket fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Eurosender. Možnost vračila ne velja, če je kupec odprl varnostni pečat. 
  Za vrnjene izdelke ponudnik, kupcu, takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek. Vračilo vplačanega zneska izvrši ponudnik na osebni oz. transakcijski račun kupca.

 • 10. DOSTOPNOST INFORMACIJ 
  Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
  Čeprav se Ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka, prav tako pa se lahko slike izdelkov razlikujejo od dejansko prejetih, saj je vsak izdelek edinstven in unikaten.

  Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
  1) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
  2) kontaktne podatke (e-pošta);
  3) bistvene značilnosti storitev;
  4) dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
  5) pogoje dostave (način, kraj in rok dostave);
  6) cene artiklov morajo biti jasno prikazane in določene in jasno mora biti prikazano ali vsebujejo davek in strošek dostave;
  7) način plačila in dostave;
  8) rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop, ter o tem koliko stane kupca vračilo artikla;

  Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-meil: info@steklena-pravljica.si 

 • 11. PRITOŽBE IN SPORI
  Vse spore bosta stranki skušali rešiti sporazumno. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkoviti sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@steklena-pravljica.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 • VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
  Osebni podatki, ki jih navedete v kontaktnem obrazcu in naročilu so strogo zaupni. Podjetje Steklena pravljica se zavezuje, da bodo posredovani osebni podatki varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Zagotavljala se skladnost z uredbo GDPR. Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

  Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabil izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred zlorabami. Ponudnik, osebnim podatkom posveča izredno skrb in pozornost.

  Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
  - ime in priimek kupca;
  - naslove za dostavo;
  - podjetje oz. naziv pravne osebe (če je kupec pravna oseba);
  - davčno številko pravne osebe (če je kupec pravna oseba);
  - naslov elektronske pošte;
  - druge podatke, ki jih kupec prostovoljno vnese v kontaktni obrazec spletne strani.

  Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo ponudnik stopil v stik s kupcem, da mu posreduje podatke za plačilo in pošlje oz. izda račun o storitvah.

  Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

© Copyright 2020 Steklena pravljica. Vse pravice pridržane

Mobirise website software - Click here